Regulamin
Mistrzostw Śląska w Wyciskaniu na Ławeczce
Chorzów, 29 maja 2004
I.
Cel zawodów
Popularyzacja wyciskania sztangi oraz popularyzacja ćwiczeń siłowych
wśród społeczeństwa Chorzowa i wyłonienie mistrzów zawodów.
II.
Organizatorzy
Śląski Związek Kulturystyki i Trójboju Siłowego
Siłownia Kulturystyczna „POVER KUŹNIK”
Miejski Ośrodek Rekreacji i Sportu Chorzów
Szkoła Podstawowa Nr 18 .
III.
Termin i miejsce
29 maj 2004
Sala gimnastyczna Szkoła Podstawowa Nr 18 Chorzów Batory, ul.
Ks. Czempiela 52
IV.
Warunki uczestnictwa
W zawodach mogą uczestniczyć zawodniczki i zawodnicy, którzy
ukończyli 14 lat i posiadają aktualne badania lekarskie.
reprezentacja klubów sportowych, ognisk TKKF oraz kluby prywatne,
niezrzeszeni,
wniesienie opłaty startowej.
V.
Kategorie
juniorki – kat. open
seniorki – kat. open
młodziczki 60, +60
juniorzy – kat. 56 kg, 60, 67,5, 75, 82,5, 90, 100, +100
seniorzy – kat. 60 kg, 67,5, 75, 82,5, 90, 100, 110, +110
weterani – kat. 75
kg, 90, 110, +110
open mężczyźni – wg formuły Wilks’a
drużynowo – punktuje ośmiu najlepszych zawodników ze
wszystkich kategorii.
VI.
Klasyfikacja
do zawodów każdy klub może wystawić dowolną liczbę zawodników,
Do punktacji drużynowej wlicza się wyniki 8 (ośmiu) najlepszych
zawodników danego klubu (mężczyźni, kobiety) wg następującego
klucza:
I-12 pkt., II-9 pkt., III-8 pkt., IV- 7 pkt., V- 6 pkt., VI-5 pkt.,
VII-4 pkt., VIII-3 pkt., IX-2 pkt.
VII.
Nagrody
- pierwsze miejsce w każdej kategorii wagowej – PUCHAR
- trzy pierwsze miejsce w każdej kategorii wagowej- MEDALE
- sześć pierwszych miejsc – DYPLOMY
- trzy pierwsze miejsca wg formuły Wilksa – PUCHARY I DYPLOMY
KLASYFIKACJA DRUŻYNOWA
- trzy pierwsze miejsca – PUCHARY, DYPLOMY
- w zależności od sponsorów przewidziane nagrody rzeczowe.
VIII.
Komisja Sędziowska
- komisję sędziowską powołuje organizator
IX.
Sprawy organizacyjne
- ważenie zawodników rozpocznie się o godz. 8:30 do 10:30
- start o godz. 11:00
- w czasie zawodów czynny będzie bufet oraz stoisko z odzieżą
sportową, odżywkami i sprzętem do ćwiczeń
X.
Informacje
wszelkich informacji udziela:
Piotr Pawlik
tel.kom. 509 947 380
Zaprasza
|